Компанія Mercedes-Benz представила електричну вантажівку eActros

Нещодавно німецький автовиробник презентував свою новинку – електричну вантажівку Mercedes eActros.

mercedes-benz-eactros

. . . . . .

Електрична вантажівка представлена в вдох модифікаціях. Кожний транспортний засіб оснащено двома електродвигунами, які здатні видати до 170 к.с. і 485 Нм крутного моменту.

Енергія від літій-іонних батарей ємністю 240 кВт * год розрахована на запас ходу до 200 км. Швидка зарядка (з потужністю до 80 кВт) здатна зарядити акумулятор за 3 години, при швидкості близько 20 кВт на це піде до 11 годин.

Як зазначив глава Mercedes-Benz Стефан Бюхнер, електричні вантажівки будуть використовуватися для перевезення вантажів на невеликі відстані. Випуск першої обмеженої партії тестових вантажівок для клієнтів відбудеться найближчим часом, а серійний вихід машин запланований на 2021 рік.

mercedes-benz-eactros-ev

Хочемо нагадати, що міжнародний автосалон в Женеві-2018 стане місцем офіційної прем’єри серійного електромобіля німецького преміального бренду Mercedes-Benz. Новинкою виявиться виробнича версія прототипу Mercedes-Benz Concept EQ , дебют якого відбувся на Паризькому автосалоні 2016 року.

Основним конкурентом для новинки стане вже звична модель електричного кросовера Tesla Model X, при тому, німецький електромобіль може отримати запас ходу не менше 500 км. На жаль, поки компанія не розкриває будь-яку інформацію про серійну версію електричного кросовера. Однак відомо, що EQ C буде побудований на базі нової платформи EVA, яка створювалася виключно для електрокарів.

Очікується, що ємності батарей електромобіля вистачить на 500 кілометрів шляху по циклу NEDC. Сумарна потужність двох електромоторів не повідомляється, але у концепту Generation EQ вона становила 408 к.с. і 700 Нм крутного моменту.

Схожі записи