Renault Zoe – 400 кілометрів без підзарядки

renault_zoe_electric_400_km_1_

На автосалоні в Парижі другою важливою новинкою Renault, окрім шаленого суперкара Trezor, став оновлений електрокар Zoe.

Renault Zoe – це електромобіль, який найкраще продавався в Європі в 2015 році, незважаючи на те, що його запас ходу становив приблизно лише 137 кілометрів з акумулятором 22 кВт*год.

На Паризькому автосалоні компанія Renault спокійно оголосила, що вона збільшила заряд акумулятора Zoe до 40 кВт*год., що дає невеликому седану запас ходу 400 км згідно з Європейським випробувальним циклом. Renault оцінює свій реальний світовий запас ходу у 300 кілометрів в міських і приміських зонах. Оскільки Zoe і Nissan LEAF є продуктами споріднених корпорацій, то покращення в одного може означати невдовзі сюрпризи від іншого.

У цьому місяці продажі Renault перевищили 100 000 електричних транспортних засобів, а ZOE тепер буде проїжджати до 250 миль (400 км) без підзарядки. Ми продовжуємо працювати в тих областях, де інновації відіграють важливу роль для клієнтів Renault. Робити все, щоб полегшити у користуванні, і щоб вибір клієнтів припадав саме на електромобілі з новим підключенням послуг для підвищення їх досвіду водіння, є головним пріоритетом для нас і для клієнтів ZOE, сказав генеральний директор Renault Карлос Гон.
renault_zoe_electric_400_km_3_

Нова Z.E. батарея є майже удвічі потужніша, ніж стандартна 22 кВт*год. батарея. Вона була розроблена в партнерстві з LG Chem і використовує літій-іонну технологію високої щільності. LG Chem і Renault змогли збільшити концентрацію енергії батареї без додавання додаткових елементів. Це означає, що вона буде вписуватися в той же простір, що й стара батарея. Інженери також старалися, щоб вона була не набагато важчою.

Renault освоює програми лізингу батареї. Сама Zoe продається в роздріб за трохи менше, ніж 23,600 євро. Покупці можуть обрати плани лізингу батареї: від найнижчого – оплата 69 євро на місяць до 119 євро на місяць, в залежності від кількості зроблених кілометрів. Лізинг батареї усуває дві проблеми, які хвилюють багатьох власників електромобілів, – передчасний вихід з ладу батареї і її моральне старіння. Це прекрасно, адже жодна інша компанія і не думала про лізинг для батарей своїх автомобілів.

renault_zoe_electric_400_km_2_

На сьогодні Renault Zoe є найдешевшим електромобілем з великим запасом ходу в світі. Кожен, хто інвестує в прийдешню революцію «зелених автомобілів» прагне бачити, що рекорд побито у декілька разів на найближчі роки.

Схожі записи