Новий доступний електромобіль випустить Renault

renault-deshevyi-electromobil

Про плани по випуску нового бюджетного електромобіля французької компанії озвучив глава підрозділу «Рено» з розробки електромобілів Жиль Норман, передає Аutonews. Згідно з інформацією, яку надав Норман, в модельному ряду автовиробника незабаром з’явиться «зелений» автомобіль по дійсно доступній ціні.

Новий електромобіль можуть розробити на платформі концепт-кара Kwid, який був показаний на індійському автосалоні в цьому році. Даний компактний кросовер обіцяли в майбутньому оснастити електричною силовою установкою. Ймовірно, новий електромобіль буде побудований на тій же базі, що й Kwid, вартість якого в поточному поколінні на ринку Індії становить 4 тисячі доларів США.

Нагадаємо, раніше аналогічні плани анонсував і глава франко-японського альянсу Renault Карлос Гон, однак тоді генеральний директор концерну вів мову про «народний» електромобіль, розрахований на найбільший в світі електромобільний ринок – ринок Китаю.

Передбачалося, що вартість нової електричної моделі Renault складе 7-8 тисяч доларів, а її розробку компанія буде проводити спільно з маркою Nissan.

Відзначимо, що продажі Renault в Європі на ринку електромобілів виглядають досить непогано. За 4 роки автогігант реалізував в ЄС близько 100 тисяч одиниць своїх електромобілів, зайнявши 25-відсоткову частку авторинку в даному сегменті.

Схожі записи