Представлено електричний фургон Renault Master Z.E.

renault-master-z_e_

На автосалоні в Брюсселі французький автовиробник Renault представив електрифіковану версію вантажного фургона Master і нову модель 2017 Kangoo Z.E. Вантажівка Master отримала електромотор вперше за всю свою історію, на відміну від мінівена Kangoo, який в «зеленій» модифікації на європейському ринку вже є більше п’яти років і за цей час став досить популярним, що підтверджується його рівнем продажів, який перевищив показник в 25 тис. одиниць.

Renault Master Z.E. оснастили 76-сильним мотором і батареєю ємністю 33 кВт*год, виробництва LG Chem. На одному заряді фургон зможе долати до 200 км за європейським циклом NEDC і відмінно підходитиме для розвезення товарів в межах міст. Повне зарядження акумуляторів від пристрою потужністю 7 кВт займе не більше шести годин. Швидкість електромобіля обмежена на позначці 115 км/год. Основними конкурентами повнорозмірного електричного фургона Renault Master Z.E. є європейські версії автомобілів Ram Promaster і Ford Transit.

Як заявляють в компанії, зовні електромобіль Master абсолютно не відрізняється від свого аналога з ДВЗ. Як і раніше, нова модель випускається в трьох варіантах: короткому, середньому і довгому, а також у вигляді шасі, на яке можна встановити відсік з максимальним вантажним простором 22 кубометра. Хоча електромобіль несе на своєму борту додаткові акумуляторні батареї, на об’ємі вільного внутрішнього простору це ніяк не позначилося: у короткій, середній та довгій версіях він становить від 8 до 13 кубометрів.

Очікується, що Renault Master Z.E. надійде в продаж в ЄС до кінця поточного року і стане першим повнорозмірним електрофургоном на ринку.

renault_elektrychni-1

Як вже повідомлялося раніше, мініелектрофургон Kangoo Z.E. також оснастили новою батареєю зі збільшеною ємністю – 33 кВт*год, яка збільшить його далекобійність зі 170 до 270 км за європейським циклом NEDC. Електромобіль отримав модернізований двигун на 60 к. с., а час зарядки його акумулятора такий же, як і у Renault Master Z.E.

Нагадаємо, в кінці минулого року Renault представила нову модель електромобіля Zoe 2017. Хетчбек оснастили новим блоком батарей, який збільшує його запас ходу до 400 км по європейському циклу NEDC.

Схожі записи