До «сотні» за 2 секунди – розгін гоночного електромобіля Tesla Model S P100D

electric-gt-tesla-model-s-p100d

На Autosport International Show в Бірмінгемі компанія Tesla і організатори перегонів електромобілів Electric GT офіційно представили гоночний варіант Model S. Ця версія візьме участь в майбутньому чемпіонаті електромобілів, в який будуть допускатися виключно транспортні засоби класу GT.

В основі спорткара лежить найпотужніша Tesla Model S P100D. Завдяки тому, що з салону машини було «викинуто» все непотрібне, її вагу вдалося знизити на 500 кілограмів, що сприяло поліпшенню динаміки та керованості. Доопрацьовано і аеродинаміку: спорткар Tesla отримав карбоновий передній спліттер і заднє антикрило. У підсумку, до 100 км/год спортивний варіант розганяється за 2,1 секунди, а максимальна швидкість, як і раніше, обмежена на позначці 250 км/год.

На змаганнях всі «Тесли» будуть укомплектовані шинами Pirelli для сухої або дощової погоди. Передбачається, що стандартні акумуляторні батареї ємністю 100 кВт*год дозволять проїхати в гоночному режимі до 60 км.

electric-gt-tesla-model-s-p100d-1

Перший сезон чемпіонату Electric GT 2017 року буде включати в себе сім етапів, які пройдуть на відомих гоночних трасах, в тому числі на німецькому Нюрбургринзі, автодромі Поль Рікар у Франції, в Барселоні, а також на автодромах в США. Кожен з етапів буде включати в себе 20-хвилинну практику, годинну кваліфікацію і два заїзди по 60 кілометрів, при цьому другий буде проходити в сутінках. Свою участь у Electric GT підтвердили 10 команд. Кожна з них виставить по дві машини, тобто в пелотоні буде 20 електромобілів Tesla Model S. В подальшому організатори не виключають, що можна буде використовувати і електромобілі інших марок.

Схожі записи