Перший серійний електромобіль Volvo можна очікувати вже в 2019 році

volvo

Свій перший серійний електромобіль шведська компанія Volvo планує випустити в 2019 році, про це заявив глава відділу електросилових установок Volvo Матс Андерсон (Mats Anderson), пише видання Green Car Congress. Згодом компанія побудує ще кілька електричних моделей.

Для забезпечення економічно ефективного виробництва цілого ряду електромобілів компанія Volvo почала розробку спеціальної модульної електромобільної платформи Modular Electrification Platform (MEP), яка дасть змогу компанії встановлювати електромотори потужністю від 100 до 450 кВт (136-612 к.с.), а також здатна вміщувати акумуляторні батареї ємністю до 100 кВт*год.

Електромобілі Volvo будуть підтримувати як зарядження від побутових станцій на змінному струмі потужністю до 20 кВт, так і швидкісне зарядження від постійного струму стандартів CCS і CHAdeMO.

Крім того, компанія має намір зайнятися створенням широкого модельного ряду автомобілів з гібридним приводом. Інженери Вольво розробляють повністю нову гібридну силову установку з 48-вольтним електрообладнанням і електричним мотором потужністю 13-20 к.с.

Ще однією новинкою стане окрема силова установка для гібридів на підзарядці. Одним з перших, вже в наступному році, її отримає компактний кросовер. Це буде передньопривідний гібрид на базі трьохциліндрового мотора з додатковим електродвигуном потужністю 10 кВт, батареєю 9,7 кВт*год і запасом ходу на електротязі до 50 км.

Всього до 2025 року Volvo планує випустити на дороги не менше мільйона своїх електромобілів. Компанія готова підтримати тенденцію до зменшення виробництва дизелів і замінить їх електричними силовими агрегатами, зазначив Матс Андерсон. «Ми сповнені рішучості до переходу на електрифіковані авто. Шляху назад просто не існує», – сказав він.

Схожі записи