Nissan планує створити електромобіль B-класу або кросовер

nissan-leaf_1

У вересні французько-японський автоальянс Renault-Nissan зафіксував кількість загально проданих електромобілів на позначці 350 000, з яких 250 000 екземплярів складають Nissan Leaf. Через 6 років з моменту релізу Nissan Leaf в компанії заговорили про наступну електричну модель.

Так, директор напрямку електричного транспорту Гарет Дансмор в коментарі британському журналу Auto Express зауважив, що є одна категорія людей, зацікавлених у купівлі електромобіля, – це сім’ї, які хочуть доступності та практичності: «Leaf надає хороші можливості для цих споживачів, так буде і надалі. При створенні наступного авто для нас буде цілком логічно подивитися в бік кросоверів або [електромобілів] B-класу». Дансмор додав, що компанія, яка вже інвестувала 5.4 млрд. доларів США в електромобілі типу Leaf, повинна бути впевненою, що задовольняє як можна більше категорій споживачів.

Ці дані побічно підтвердив і Роел де Врі, корпоративний віце-президент Nissan: «Ми розглядаємо напрямки, де ми можемо додати більше електромобілів. Наступний крок буде в іншому об’ємному секторі, і це, напевно, не спортивні автомобілі », – сказав де Врі в коментарі журналістам.

Найпопулярніший електромобіль B-класу в Європі Renault ZOE є п’ятидверним хечбеком. Можливо, субкомпактний електромобіль Nissan стане «сестринською машиною» ZOE і навіть буде створений на його технологіях і платформі. Новинка від Nissan може вироблятися на тих самих виробничих потужностях, що і ZOE у Франції.

Однак, субкомпактний електромобіль навряд чи буде продаватися на великому американському ринку, принаймні, на першому етапі. На думку оглядачів Green Car Reports, ринок США краще відреагує на електричні кросовери.

Схожі записи