Lucid Motors представив електричний седан Lucid Air

lucid-air-1

Після укладення ряду угод протягом останніх декількох тижнів, які повинні були стати своєрідним підтвердженням довіри до проекту по створенню першого електромобіля, компанія Lucid Motors, раніше відома як Atieva, представила свій розкішний седан, що отримав назву Lucid Air.

Компанія раніше вже розкрила деякі подробиці щодо силової установки і трансмісії своєї новинки в рамках дебюту прототипу «Edna», а тепер творці відкривають інші, не менш цікаві моменти, зокрема, дизайн електромобіля.

lucid-motors-3

Представлений раніше прототип на тизерних зображеннях виглядав дещо незграбним, проте остаточний варіант виглядає досить елегантно. Це невеликий седан, але платформа Lucid дозволила зсунути все зайве до країв автомобіля, і отримати просторий і сяючий інтер’єр:

lucid-air-4
lucid-air-6

Що стосується специфікацій, то повнопривідний електромобіль Lucid Air оснастили двома електродвигунами сумарною потужністю 1000 к.с. Вони дозволяють прискоритися седану до 96 км/год за 2,5 секунди і розвинути максимальну швидкість – 315 км/год.

Будуть доступні для вибору два комплекти батарей. Базовий акумулятор буде ємністю 100 кВт*год, а для подолання більших відстаней електромобіль укомплектують 130-кіловатним. Таким чином, моделі з топовим АКБ отримають запас ходу на одному заряді в межах 644 км (400 миль), що відчутно перевищує показники навіть найдорожчої версії Tesla – Model S (P100D).

lucid-motors-8

Електромобіль Air буде оснащуватися акумуляторами Samsung SDI, але їх елементи створювалися у співробітництві з інженерами Lucid Motors. Особливістю акумуляторної батареї Lucid, за словами розробників, є її здатність безболісно зазнавати значних перевантажень в процесі швидкої зарядки, що не тільки скорочує паузи на дозаправку, але і продовжує термін її служби.

Lucid Air отримає все для безпілотного водіння: звичайний радар, кілька відеокамер і світловий далекомір LIDAR. Проте, коли і як буде задіяна система автономного пілотування і чи буде вона доступна взагалі – подробиць про це поки що немає.

lucid-motors-2

Очікується, що ціна електромобіля Lucid Air буде коливатися в межах від 100 до 160 тисяч доларів США. Така вилка цін пояснюється не тільки різною ємністю батарей, а й рівнем оснащення і оздобленням салону. Згодом компанія планує випустити бюджетну модель, яка буде коштувати приблизно на 50% дешевше.

lucid-air-9

На сайті компанії вже можна зробити попереднє замовлення електромобіля. Перші 255 автомобілів, так званий “Launch Edition”, будуть мати топову комплектацію і їхня вартість буде 160 тис доларів США. Щоб увійти в число перших 255-ти власників розкішного електросуперкара, потрібно зробити внесок – 25 тисяч доларів США.

Компанія стверджує, що менш дорогий варіант, у комплектацію якого теж входять особливі задні крісла, коштуватиме 65 тис доларів США. Зарезервувати такий Air Lucid можна за 2,5 тисячі доларів.

Випуск нового американо-китайського електромобіля, найсильнішого конкурента Тесли, планується почати в 2018 році. Для цього Lucid має намір побудувати свій завод в Каса-Гранде (штат Арізона). Орієнтовна сума інвестицій – 700 млн. доларів США. У перший рік планується виготовити 8-10 тисяч електромобілів, надалі щорічний тираж виросте до 50-60 тисяч.

Схожі записи