Lifan представив нове покоління Smily з безпілотником і електромотором

Компанія Lifan і Baidu в тісній співпраці представили нове покоління компактного і бюджетного автомобіля Smily. Новинка тепер оснащена сучасним електромотором, а також системою автономного пілотування самого нового покоління.

lifanelektro

Відомо, що для побудови маршруту система безпілотного електрокара використовує карти з високою роздільною здатністю і GPS-позиціонування. Маневрувати на дорозі, уникати зіткнень з перешкодами і паркуватися такому Lifan Smily допомагають камери і ультразвукові сенсори. У компанії підкреслили, що розроблений автопілот вміє ідентифікувати пішоходів, розпізнавати сигнали світлофора і тримати дистанцію в транспортному потоці.

На даний момент, Lifan Smily використовується в тестовому режимі. Так, оновлений електромобіль можна викликати до себе за допомогою спеціального додатку. Тепер машина самостійно прибуде до замовника від найближчої стоянки, а також сама зможе відправитися на місце парковки після поїздки. Також передбачається серійне виробництво даної моделі для приватного використання.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Як відзначили представники компаній, нова версія працює з сервісами, які показують рівень пробок. Крім цього, для побудови самого оптимального маршруту використовується штучний інтелект нового покоління.

Також наголошується, що незважаючи на широкі можливості безпілотної системи, водій в будь-який момент може взяти керування на себе.

На жаль, в компанії поки не повідомляють дату виходу електромобіля на міжнародний ринок. Також залишається невідомою вартість даної моделі.

Схожі записи