Щоб зарядити свою Теслу, американські водії вистоюють у довгих чергах

tesla_zariadka

У США вже так багато електрокарів, що на заправних станціях вишукуються довжелезні черги.

Одну з таких черг зафіксував невідомий фотограф напередодні нового року у 80 кілометрах північніше Лос-Анджелеса, на «міжштатній» трасі №5. Автор фото зазначив, що на ньому зображено електрозаправку Tejon Ranch Supercharger, де зібралося понад 15 електромобілів Tesla Model S. Водіям доводилось нудитись більше півтори години, перш ніж вони діставались до розетки.

Це фото спричинило резонанс. Його широко обговорювали на американських форумах автомобілістів. Дехто зловтішався, мовляв, ось вам і хвалена Tesla — всього якихось 80 км від міста, а акумулятор вже «здихає». А на сайті Transport Evolved вийшла стаття, в якій автор наводить результати власного грунтовного дослідження, що мало б пояснити причини утворення такої черги.

Повністю згадану статтю можна прочитати за цим посиланням:

Якщо коротко, то автор зауважив, що фото було зроблено в святковий день, коли багато власників електрокарів вирушили за місто. Окрім того, тоді було дуже вітряно, автомобілям, що їхали з Лос-Анджелеса, доводилось долати сильний зустрічний вітер, через що дистанція, на яку вони можуть здійснити марш-кидок на одній заправці, суттєво скоротилася.

Свою лепту в утворення великої черги на Tejon Ranch Supercharger внесло також і те, що в регіоні були перекриті деякі дороги через лісові пожежі, що вирували там, і тому деяким щасливим власникам Tesla, щоб дістатись пункту призначення, довелося робити зайвий гак.

Усі ці фактори наклались один на інший і в результаті отримали те, що отримали — паровозик з авто Tesla біля електрозаправки, що й зазняв невідомий фотограф. І нема чого насміхатись з ємності акумулятора авто на електричній тязі, ніби каже автор.

Проте у фундаментальному дослідженні все ж визнається, що електрокарів, справді, на дорогах Штатів стає дедалі більше, і існуюча інфраструктура з цим уже погано справляється. Треба будувати нові електрозаправки.

Схожі записи