Вперше помічений електричний кросовер Kia Niro EV

Фотошпигуни вперше помітили тестовий екземпляр електричного кросовера Kia Niro EV в щільному камуфляжі. Це сталося на снігових дорогах Скандинавії.

kia_niro2

Концепт електричного кросовера з такою ж назвою Niro EV південнокорейська компанія Kia представила зовсім недавно, на міжнародній виставці споживчої електроніки CES 2018 у Лас-Вегасі. Концептуальний електромобіль був побудований на платформі серійного гібридного кросовера Kia Niro. Корейці зізналися, що вони планують випустити серійну версію Niro EV в найближчі роки.

Тестовий прототип, помічений на дорогах загального користування, говорить про те, що компанія виконає свою обіцянку. Інженери вже обкатують електричну трансмісію і налаштовують підвіску майбутньої новинки.

Силова установка концепту складається з одного електродвигуна потужністю 204 кінських сили і літій-іонних акумуляторних батарей сумарною місткістю 64 кВт * год. Kia стверджує, що запас ходу електромобіля складе 380 кілометрів. У міру розвитку технологій акумуляторів, інженери компанії сподіваються збільшити його до 480 кілометрів.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Хочемо вам нагадати, що компанія Kia оновила електричний кросовер Kia Soul EV. Блок акумуляторів на 27 кВт-год замінять комплектом батарей ємністю 30 кВт-год. Таким чином, кросовер зможе проїхати без підзарядки до 180 км, що приблизно на 30 км більше попередньої версії.

У США ціни на Kia Soul EV 2018 р починатиметься від 33 950 доларів, а за більш укомплектовану Kia Soul EV доведеться заплатити 35 950 доларів.

Схожі записи