Volkswagen показав “революційний” електромобіль

prototip_sedric

Volkswagen Sedric — це безпілотне таксі для автономних транспортних систем (його ім’я утворене від терміна self-driving car).

Фольксвагенівський однооб’ємник розрахований на чотирьох чоловік, які сидять в салоні на двох диванах обличчям один до одного. Місця водія не передбачено, Sedric пересувається тільки в безпілотному режимі. Єдиний орган управління — брелок, оснащений кнопкою і дзвінком, за допомогою якого користувачі можуть викликати автомобіль.

Хоча концепція автономного водіння по-фольксвагенівськи передбачає і шатли в приватному володінні, основне призначення Седріка — служити в парку безпілотних таксі.

Мається на увазі, що, відправивши виклик з допомогою брелока, клієнт отримає повідомлення про час прибуття човника, а в сам момент подачі машини Sedric відправить користувачеві звуковий сигнал. Все подальше спілкування з автомобілем, включаючи зазначення маршруту і користування бортовими системами відбувається з допомогою голосових команд.

prototip_sedric_1

Природно, Sedric — повністю електрична машина: батарея захована під підлогою кузова, електродвигун обертає задні колеса, а за сприйняття зовнішнього світу відповідають камери, радари і лазерні сканери, якими наїжачилася дах концепт-кара.

Схожі записи