У Женеві дебютував Bentley EXP12 Speed 6e – електричний концепт родстера

bentley-exp-12-speed-6e

На Женевському автосалоні 2017 «Бентлі» показала новий розкішний концепт-автомобіль Bentley EXP12 Speed 6e з розкладним дахом, який зовні нагадує гібридний EXP 10 Speed 6, показаний в Женеві в 2015 році. Завдяки новому концепту компанія розраховує оцінити, наскільки затребуваними виявляться шикарні автомобілі на електричній тязі.

Точних даних про технічну начинку електричного Бентлі немає. За інформацією виробника люксових машин Bentley EXP12 Speed 6e швидко набирає швидкість і здатний проїжджати на одному заряді майже півтисячі кілометрів. Компанія має на меті створити електромобіль, який би був здатний на одному заряді подорожувати між Лондоном, Міланом і Парижем. Що найцікавіше – концептуальний автомобіль оснащений системою бездротової індуктивної зарядки. Там, де зарядити батарею таким способом не можна, заповнення енергії здійснюється через гніздо, приховане за табличкою заднього номера.

bentley-exp12-speed-6e-2

Щодо дизайну концепту, то кузов з довгим капотом лише злегка виступає за передніми колесами і має широку задню частину. У передній частині капота є повітрозабірники для охолодження батарей.

«Радіаторні» грати, класичні для «Бентлі», увінчує логотип з мідним відблиском, який показує, що машина має електричну тягу. При русі за гратами світяться знаки 6е. Дзеркала заднього виду замінені відеокамерами.

bentley-exp-12-speed-6e-4
bentley-exp12-speed-6e-5

Інтер’єр електромобіля також розкішний. Простір на передній панелі між водієм і пасажиром – це суцільним дисплей, який дозволяє водієві управляти навігацією, клімат-контролем і медіасистемою. Це можна робити і за допомогою кришталевих кнопок на рульовому колесі, зробленому у вигляді штурвала. Там же є кнопки швидкого розгону і обмеження швидкості при русі по місту. У пасажира є свій дисплей з функцією доступу в соціальні мережі. Дверні панелі і важіль коробки передач обрамлені міддю, що символізує електричну тягу.

bentley-exp-12-speed-6e-3

Можливо, орієнтований на молодь 2-місний Bentley з’явиться у продажу через два роки – в 2019-му році, але поки що мова не йде про серійний випуск електро-родстера.

Схожі записи