Tesla зазнала рекордних збитків в 2017 році

Компанія Tesla Motors в 2017 р зазнала рекордних збитків – чисті втрати американського виробника електромобілів перевищили два мільярди доларів.

teslazbitki

Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток виявився 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів). Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster .

Всього в 2017 р Tesla Motors реалізувала 102 тис. yових електромобілів, виконавши завдання продати не менше 100 тис. машин за рік. До 2020 р у компанії Tesla Motors має з’явитися ще чотири нових моделі: електрична фура Semi, компактний кросовер Model Y, суперкар Roadster, а також пікап, який за своїми розмірами буде близький до Ford F-150.

Для залучення фінансових коштів Tesla пропонує споживачам оформляти передзамовлення на електромобілі, які надійдуть у продаж лише протягом кількох років, зокрема на спорткар Rodster , який 6 лютого 2018 року запустили в космос , а почати його серійне виробництво планують тільки в 2020 році.

Ці надходження не зможуть компенсувати щоквартальні витрати в розмірі понад один мільярд доларів, які Tesla вкладає в розширення виробництва Model 3 вартістю близько 35 тисяч доларів за одиницю.

Крім проблем з налагодженням виробництва Model 3, компанія виявилася залучена в ряд судових розглядів, пов’язаних зі скаргами працівників на погані умови праці.

Схожі записи