Tesla Model Y: що відомо про компактний електричний кросовер?

1647_885_tesla_model_y

Чого чекати прихильникам американської компанії Tesla у найближчий час? Спробуємо відповісти на це питання.

Британське автомобільне видання Autocar зібрало всю доступну інформацію про новий електромобіль Tesla Model Y і навіть спробувало відтворити вигляд цього компактного кросовера. Прогнозують, що новинка буде офіційно представлена вже в наступному році, а серійне виробництво Tesla Model Y стартує на рік пізніше, в 2019 році.

Tesla Model Y отримає платформу Tesla Model 3

Отже, за даними експертів видання, новинка буде заснована на базі бюджетної моделі Tesla Model 3, що дозволить прискорити терміни розробки і здешевити її виробництво. Також можна припустити, що, незважаючи на основу компактного седана, невеликий електрокросовер повинен отримати, як відмітні риси задні двері «крила сокола» в стилі старшого брата по лінійці Tesla Model X.

Також новинку швидше за все оснастять автопілотом останнього покоління, який містить 8 камер кругового огляду, 12 оновлених ультразвукових датчиків, модифікований радар і оновлений «мозок» у вигляді суперкомп’ютера з збільшеним в 40 разів відносно поточної версії швидкодією.

Ціна електричного кросовера Tesla Model Y

Очікується, що Tesla Model Y буде лише трохи дорожчим від бюджетного седана Tesla Model 3, вартість якого стартує з позначки $35 тис. — таким чином, можна сподіватися на цінник початкової конфігурації в межах $40 тис. При цьому передбачається, що новинка отримає той же запас ходу, що і Tesla Model 3 — порядку 370 км — що може зажадати більш ємної батареї з урахуванням більшої ваги і гіршої аеродинаміки кросовера. Це й вплине на вартість електромобіля в першу чергу.

Зазначимо, що перші чутки про те, що на платформі Tesla Model 3 буде побудований не тільки седан, але і кросовер, з’явилися дуже давно — ще в середині 2015 року. Вже тоді журналісти припускали, що моделі цієї лінійки (Model 3 і Model Y) будуть представляти собою спрощені і більш доступні версії основних моделей бренду (Model S і Model X відповідно). Ілон Маск на запитання журналістів щодо такого розвитку подій відповідав неоднозначно, як завжди інтригуючи своїх прихильників, але жодного разу не заперечував схожих планів.

Схожі записи