Porsche планує виробляти 20 000 електромобілів Mission E на рік

porsche-mission-e-0

Зараз автовиробники починають говорити не лише про свої майбутні нові моделі електромобілів, але і про плановані обсяги їх виробництва. Це свідчить про реальні наміри автовиробника робити певні кроки в сегменті електричних транспортних засобів.

Німецький автовиробник Porsche розкрив, що планує виробництво свого першого електричного автомобіля Mission E в обсязі близько 20 000 автомобілів на рік. Цю інформацію надав генеральний директор Porsche Олівер Блюм (Oliver Blume), який повідомив німецькій газеті, що автовиробник планує свій ланцюжок поставок для автомобіля на рівні близько 20 000 одиниць.

porsche-mission-e-1

Такий план виробництва є досить значний як для повністю електричного 4-дверного седана, можливо, автовиробник відчуває деяку впевненість в своїй новій платформі. Для порівняння, культових Porsche 911 у 2015 році склали 31 350, а щорічний обсяг виробництва Porsche Panamera30-40 тис. машин, хоча в минулому році Porsche випустило всього 15 055 одиниць цього розкішного седана. Створюється певна конкуренція в лінійці автовиробника.

porsche-mission-e-3

Нагадаємо, електромобіль Porsche Mission E показали в статусі концепта на Франкфуртському автосалоні в 2015 році. 4,8-метровий седан, оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 600 к.с. і здатний розігнатися від 0 до 60 миль (від 0 до 96,6 км/год) за 3,5 с. Електромобіль буде оснащений системою зарядки 800 вольт, яка здатна зарядити батарею до 80% приблизно за 15 хвилин.

Салон Mission E відзначатиметься своєю інтерактивністю: голографічним дисплеєм, системою зчитування жестів та здатністю водія одним навіть поглядом змінювати інформацію на певному приладі, подивившись на потрібний пункт меню і натиснувши кнопку на кермі.

porsche-mission-e-2

Компанія стверджує, що прагне того, щоб Mission E мала “більше 310 миль діапазону” (500 км) на одній зарядці, але, оскільки Porsche базується в Німеччині, то швидше за все, мова йде про новий європейський їздовий цикл (NEDC), що набагато ліберальніший, ніж рейтинг EPA і, насправді, не відображає реального діапазону. Хоча все одно очікується, що цей електромобіль матиме більш, ніж пристойний запас ходу, десь приблизно 250 миль (402 км).

porsche-mission-e-4

Porsche Mission E, швидше за все, піде у виробництво на заводі Porsche в Цуффенхаузені в 2019 році. Porsche Mission E вважають головним конкурентом Tesla Model S.

Також стало відомо, що в найближчі роки можуть з’явитися гібриди Porsche 911 і Porsche 718 Boxster на підзарядці. Але, найімовірніше, їх вироблятимуть на базі наступного покоління моделей, складених на новій платформі.

Схожі записи