OSVehicle та Renault представили вільну платформу на основі Twizy

platform-1

Renault та партнери розробили та представили на виставці CES у Лас-Вегасі інноваційну платформу POM, котра буде відкритою для Старт-Апів та приватних підприємців, дозволяючи третім сторонам копіювати, змінювати системне забезпечення чи зовнішній вигляд, щоб створювати власні, повністю укомплектовані, електромобілі з допомогою OSVehicles.

POM – компактний і легкий електромобіль, повністю позбавлений деталей кузову, на основі платформи Renault Twizy. Renault об’єднались із OSVehicle, аби не лише розробити та продати платфору, але й надавати проектні та інженерні послуги клієнтам, для повної персоналізації авто. Володіючи великою базою підприємців, розробників, дизайнерів та інженерів, OSVehicle допоможе збудувати, модифікувати, поширити та продати приватні конструкції для електромобілів.

Працюючи із компанією ARM, Renault відкриють програмне забезпечення та апаратну архітектуру Twizy. ARM можуть вирішити кілька фундаментальних, для сучасних електромобілів, технологічних проблем, з котрими зіткнуться клієнти, в тому числі допоможе із встановленням системи автономного водіння.

Іншим партнером Renault є Pilot, роздрібний постачальник мобільної електроніки та автомобільних аксесуарів. Використовуючи свій власний досвід в області електричної мобільності і поєднуючи його з легкою технологією Cable Pulse Pilot, Renault вдалося створити перший в світі електролюмінесцентний кабель для зарядки електричних транспортних засобів.

Платформа, позбавлена важкого кузову, важитиме менше як пів тонни, буде оснащена батареєю потужністю в 6.1 квт/год, розганятиметься до 50 миль на годину (приблизно 80 кілометрів на годину) та зможе проїхати 100 кілометрів без підзарядки. Врешті решт, це лише платформа, котру представляють як основу для, практично, особистих розробок, проте це буде перша така платформа, відкрита для широкого ринку.

Схожі записи