Оновлений Nissan Leaf на виставці CES 2017

nissan-leaf-main

На Міжнародній Виставці Електротехніки (CES) компанія Nissan влаштувала пресс-конференцію, де розповіла про друге покоління електромобілів Nissan Leaf, що матиме систему автономного водіння, використовуючи систему Nissan ProPILOT.

Карлос Гон, генеральний директор компанії Renault-Nissan, відмовився публічно заявляти коли саме випустять новий Leaf, але дав чітко зрозуміти, що чекати на електромобіль раніше 2018-го року не варто. У Nissan заявили, що їхня стратегія створення автомобіля із системою повністю автономного водіння полягає в чотирьох етепах. Перший етап – це система автономного водіння на одноманітних шоссе. Цю систему й представили нам на виставці в Лас-Вегасі. Авто вимірюватиме відстань до найближчих автомобілів та допомагатиме в кермуванні. Наступним етапом, що може настати наступного року, має стати система автономного водіння на мегаполісних трасах, що допомагатиме змінювати та комбінувати положення авто на різних смугах траси. Третім етапом очікують систему автономної їзди по місту, і її, як кажуть у Nissan, варто чекати в 2020-му році. Четвертий етап – повністю автономний у водінні автомобіль.

Про те, коли ж наступить цей четвертий етап, Nissan змовчали, обмежились лише фразою «у найближчому майбутньому». Сьогоднішня версія системи напівавтономного водіння Nissan ProPILOT здатна допомагати у кермуванні, а також прискорюватися та гальмувати. Вона працює на швидкостях до 130 км/год, однак вимагає постійного контролю водія. Карлос Гон особисто продемонстрував роботу «автопілота» на прикладі прототипу седана Infiniti Q50, який проїхав по вулицях каліфорнійського міста Саннівейл. Під час поїздки топ-менеджер тримав руки біля керма, проте машина впоралася з маршрутом самостійно.

Схожі записи