Найкрутіші електричні концепти Женевського автосалону-2018

На виставці автомобільної промисловості в Женеві світові виробники показують світові своє бачення майбутніх транспортних засобів. Женевський автосалон 2018 року не став винятком з правил, оскільки в Швейцарії дебютувало велика кількість концептів і прототипів. Ми пропонуємо вам список топ найяскравіших і незвичайних електричних концептів автосалону в Женеві-2018.

zhenevapokazali_id

Volkswagen ID Vizzion

Компанія Volkswagen представила на Женевському автосалоні великий електричний прототип з системою повністю автоматичного управління. Серійна версія концепт-кара ID Vizzion з’явиться після 2022 року і стане заміною знятого з виробництва флагманському седану Phaeton.

Довжина новинки склала 5163 мм, ширина – 1947 мм, а висота – 1506 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3100 міліметрів. В основу концепт-кара лягла модульна архітектура MEB, спеціально розроблена для електромобілів нового покоління з сімейства ID.

Volkswagen ID Vizzion укомплектований двома електричними агрегатами: на передній осі розташувався двигун потужністю 75 кВт (102 к.с.), а на задній – двигун, який видає 150 Квт (204 к.с.). В сумі агрегати видають 225 кВт, що еквівалентно 306 кінським силам. Двигуни живляться від блоку батарей на 111 кВт-год.

Porsche Mission E Cross Turismo

Компанія Porsche представила на Женевському автосалоні концепт-кар Mission E Cross Turismo. Новинка позиціонується як електромобіль підвищеної прохідності.

zhenevaporshe

Габаритна довжина електромобіля склала 4,95 м. Як зазначив глава німецької компанії Олівер Блюмі, прототип являє собою суміш « електромобіля Mission E зі позашляховими можливостями Panamera Sport Turismo . Топ-менеджер заявив, що концепт-кар є «серйозним кандидатом на серійне виробництво, яке може початися вже в найближчий час».

Електричний універсал здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 250 км на годину. Підзарядки, тривалістю всього чотири хвилини, вистачить, щоб проїхати до 100 кілометрів.

Як повідомлялося раніше, серійний випуск стандартного Porsche Mission E почнеться в наступному році. За попередніми даними, Cross-версія електромобіля з’явиться не раніше 2020 року.

zhenevaporshe6

У салоні Mission E Turismo розміщені чотири індивідуальні крісла і три дисплея, один з яких виконує роль приладової панелі. Кліматична система також управляється з панелі з сенсорними кнопками, однак на рульовому колесі дизайнери все ж залишили вибір режимів і налаштувань. Крім цього прототип оснащений системою стеження за поглядом водія.

Очікується, що базова версія електромобіля буде коштувати близько 80 тисяч доларів.

SsangYong e-SIV

Компанія SsangYong привезла до Женеви концептуальний електричний кросовер під назвою e-SIV. Назва концепт-кара розшифровується Electronic Smart Interface Vehicle – електромобіль з «розумним» інтерфейсом.

zhenevasanion

SsangYong e-SIV укомплектований електричним агрегатом , що розвиває 190 кінських сил. Максимальна швидкість кросовера складає 150 км на годину. Комплект акумуляторів дозволяє проїхати без підзарядки до 450 кілометрів. При цьому запас батарей можна поповнити на 80% всього за 50 хвилин.

В салоні електромобіля встановлюється цифрова приладова панель і великий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Водієві доступні супутникова навігація і система розпізнавання голосу. Також водій може дистанційно змінювати кліматичні настройки і контролювати заряд машини. Також новинка отримала систему напівавтономного управління.

Lagonda Vision

Компанія Aston Martin представила на Женевському автосалоні електричний безпілотний концепт-кар Lagonda Vision. Новинка покликана дати уявлення про майбутніх розкішних електромобілях британської марки, які будуть випускатися під суббрендом Lagonda.

astonmartinzheneva

Розкішний електромобіль приводиться в рух електромоторами, віддача яких не називається. Поки лише відомо, що двигуни будуть харчуватися від твердотільних батарей, які зможуть забезпечити пробіг без підзарядки до 640 кілометрів. Повністю поповнити запас акумуляторів можна буде всього за 15 хвилин.

Задня частина кузова Lagonda Vision може підніматися заради більш зручної посадки в салон. Передні крісла можуть повертатися на 180 градусів, щоб пасажири могли сидіти обличчям один до одного. Рульова колонка може змінювати конфігурацію під правосторонню або лівосторонню схему руху.

Новинка отримала автопілот четвертого рівня. Це означає, що електромобіль здатний пересуватися повністю самостійно, однак при бажанні водій в будь-який момент може взяти керування на себе.

Renault EZ-GO

Renault привіз на Женевський автосалон концептуальний автомобіль під назвою EZ-GO. У самій компанії новинку називають робомобіль, який можна буде використовувати в майбутньому в якості таксі. Транспортний засіб приводиться в рух за допомогу електричної силовою установкою і оснащується автономною системою управління.

maibutne_renoshka

У компанії розповіли, що новинка є одночасно автомобілем і сервісом. Здійснити поїздку на ньому можна як з фіксованою зупинкою, так і зі зручною для пасажира точкою. Таким чином, концепт є «конкурентом» прототипу Sedric (Self-driving car) від Volkswagen, який був представлений в минулому році на автосалоні в Женеві.

EZ-GO зможе перевозити 6 пасажирів. У електромобіля відсутні звичні бічні двері, їх місце зайняли спеціальні прозорі панелі. Також модель отримала панорамний скляний дах. Також у прототипу немає рульового колеса, педалей та інших органів управління. Дизайн моделі отримав риси концепту Symbioz, який був представлений в минуло році. Цей прототип дає уявлення про плани Renault про автомобіль в 2030 році.

Електромобіль оснащений одним електромотором (на задній осі). Швидкість примусово обмежена на позначці 50 км/ год. Маса автомобіля – 1700 кг, з них 300 кг – тягова батарея. Інші характеристики концепт-кара EZ-GO компанія не повідомила.

Схожі записи