Електромобілі Tesla заряджатиметься автоматично

zaryadka

Tesla не перестає дивувати світ. Нещодавно вона представила новий спосіб заряджання свого електромобіля Model S. В експерименті у “ески”, поставленої поруч з маніпулятором, автоматично відкривався лючок, після чого робот, виконаний у вигляді довгого хобота, виявляв роз’єм і з’єднувався з ним.

Такий спосіб зарядки більш ефективний, ніж не вимагаюча ніяких підключень бездротова система, що передає енергію по повітрю. Остання, звичайно, зручна для водія. Щоб зарядитися, потрібно всього лише поставити машину над передавальним пристроєм, скажімо, вмонтованим в підлогу на паркувальному місці.

Для приватного використання такий робот виявиться задорогим, а ось на громадських зарядних станціях може надати цікавий варіант сервісу. Людина зможе, наприклад, поставити машину на стоянку і відразу піти по справах, не переживаючи за підзарядку. Питання дистанційної оплати такої послуги теж цілком вирішуване.

Альтернатива цим методам: продемонстрована Теслою ще пару років тому автоматична заміна акумулятора з-під дна. Але навіть в самій Теслі її вважають тимчасовим рішенням, поки швидкість зарядки по проводах не виросте. До того ж гаряча заміна вимагає більш складної інфраструктури та резервного запасу батарей на станціях. Передумови до зростання швидкості зарядки є (учені та інженери працюють і над батареями, і над зарядними системами). Та й зараз станції Supercharger, наприклад, дозволяють відновити заряд сівший акумулятор “ески” на 50% за 20 хвилин. А це приблизно 180 км запасу ходу.

Схожі записи