Електромобіль Audi E-Tron Sportback скеровано на масове виробництво

audi-e-tron-sportback-concept-2017

Другим електромобілем Audi стане E-tron Sportback, який побачить світ у 2019 році Представники Ауді підтвердили, що концепт E-tron Sportback буде скеровано на виробництво. Концепт уперше представили на шоу в Шанхаї у 2017 році, а серійний варіант з’явиться в 2019-му.

Складатимуть серійні електромобілі Audi E-tron Sportback на конвеєрі в Брюсселі. Таким чином, попри загальну думку, що німецькі автовиробники повільно адаптуються до “електричних” трендів, у Ауді прагнуть показати своє серйозне ставлення до електромобілів.

Рух Audi E-tron Sportback забезпечуватимуть три електромотори: один спереду і два ззаду. Вони зможуть генерувати близько 430 кінських сил, а в “форсованому” режимі — до 496 «коней». Повний заряд літій-іонного акумулятора місткістю 95 кВт-год від LG Chem і Samsung SDI повинен забезпечити близько 400 км пробігу на одному заряді.

Виробництво Audi e-tron Sportback розпочнеться одразу після виходу в світ кросовера E-tron SUV, який почнуть складати в 2018 році на тому ж заводі в Брюсселі.

Третій електромобіль від Ауді повинен з’явитися у 2020 році. Очікується, що це буде міський автомобіль, який стане конкурентом BMW i3. Ці три електромобілі стануть першими з 30 нових електричних моделей Volkswagen Group, вихід яких анонсовано до 2025 року. Що більш важливо, їх поява змінює вектор компанії в сторону від дизельних автомобілів, які стали об’єктом сумновідомого “дизельного скандалу”, що розпочався у 2015 році.

Про новий електромобіль Audi ми вже згадували у ЦІЙ СТАТТІ.

Схожі записи