Електричний кросовер Nio ES8 став серійним

Китайська фірма Nio почала серійне виробництво своєї першої моделі – електричного кросовера ES8. Продажі новинки в Китаї розпочнуться найближчим часом.

nioes50seriya

Концепт електромобіля Nio ES8 був представлений в квітні 2017 року на Шанхайському автосалоні. У грудні того ж року компанія показала фінальну версію серійної моделі і оголосила про старт продажів в квітні 2018 року, але через організаційні проблеми початок серійного виробництва довелося відкласти.

. . . . . .

Поки на заводський лінії в Хефейе збирають тільки п’ять електромобілів на годину. Як кажуть в компанії, до кінця поточного місяця буде зібрано 550 кросоверів, в липні – понад тисячу, а у вересні – 10 тисяч. Відстежувати статус свого автомобіля кожен замовник зможе через спеціальний додаток для смартфона.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Габаритна довжина семимісного кросовера досягає 5022 мм. Велика частина елементів кузова електрокара виготовлена з алюмінієвого сплаву марки 7003. Кросовер оснащений пневмопідвіскою, а в салоні власника чекає кумедний покемон NOMI, що розпізнає голосові команди і розважає пасажирів під час руху. Є у електромобіля і фірмовий автопілот – Nio Pilot.

Nio ES8 укомплектований двома електродвигунами (по одному на кожній осі) сумарною потужністю 653 к.с. (840 Нм) і тяговою батареєю ємністю 70 кВт* год. З місця до 100 км / год кросовер прискорюється за 4.4 с. Запас ходу на одному заряді акумулятора по циклу NEDC становить 355 км, при постійній швидкість 60 км / год – 500 км.

На розробку нових автомобілів Nio планує витрачати не менше одного мільярда доларів на рік. Найближчий дебют відбудеться вже до кінця поточного року. Китайці представлять молодшу модель – електричний кросовер Nio ES6.

Схожі записи