Електрична вантажівка Volvo вийде на ринок в 2019 р

Шведський виробник Volvo Trucks оголосив, що почне поставки електричних вантажівок на ринки Європи і Північної Америки з наступного року.

volvokoncept

За словами президента компанії Клеса Нільсона, електромобілі будуть відігравати важливу роль в поліпшенні екології в міських районах. Крім цього, вантажівки на електротязі будуть видавати значно менше шуму, ніж традиційний транспорт з дизельними моторами.

«Використовуючи електричні вантажівки, ми одночасно вирішимо дві проблеми. Не порушуючи норми шуму і шкідливих викидів, на них можна буде працювати в міських центрах. Перевезення відбуватиметься пізно увечері і вночі, коли вулиці вільні від пробок », – заявив Нільсон.

За даними мерії Стокгольма, якщо перевозити вантажі вночі, завдання з доставки виконується на третину швидше, при цьому зменшуються ризики ДТП.

У Volvo Trucks відзначають, що активно співпрацюють з покупцями, постачальниками зарядних пристроїв і іншими зацікавленими сторонами з метою створення необхідної інфраструктури для електричних вантажівок.

Нагадуємо, що світова прем’єра Volvo Concept Truck відбулася в травні 2016 р. «Дана модель є для нас важливою платформою для випробування ряду нових технологій, що дозволяють підвищити ефективність перевезень, – говорить старший менеджер проекту Оке Отзен. – Деякі з цих удосконалень вже застосовуються на наших автомобілях, а деякі ми плануємо впровадити найближчим часом.»

Схожі записи