Майбутнє Mini – лише електричні авто

minie_0

З появою Mini Electric або Mini Cooper SE у Великій Британії британо-баварська марка малолітражних авто на тому тижні презентувала свою першу розробку електрокару. Віднині, за словами одного з членів правління BMW, Mini буде виробляти в майбутньому лише електричні автомобілі.

За Mini у раді директорів BMW відповідає Питер Шварценбауэр, який у своєму інтерв’ю розповів про плани з електрифікації продукції компанії.

minie_00jpg

Електричний MINI Cooper SE

«Першим кроком був Mini Countryman, і цей плагин-гібрид працює навіть краще, ніж планувалося, і це доводить, що вірним шляхом є саме електрифікація Mini» – так казав Шварценбауэр. «Але тоді для невеличких авто, у тому числі й Mini, маємо зосередитись на повністю електричних та екологічно чистих машинах. Покроково буде повністю електрифікована вся лінійка Mini. Якщо в автомобільній промисловості є хоч один бренд, який можна назвати міським, то це – Mini» – додав він.

minie_1

Плагин-гібрид Mini Cooper SE Countryman ALL4

Компанія очікує, що найближчі зміни до законодавства у великих містах світу будуть симулювати продаж, а також зацікавленість клієнтів до електричних авто. Це призведе до перетворенні Mini у повністю електричний бренд.

Шварценбауер розповів, що великий попит на електричний Mini був неочікуваним, адже вже 40 тис. клієнтів підтвердили свою зацікавленість.

Mini Cooper SE використовує більшість технологій від BMW i3s, але може вже обходитися меншим акумулятором. При тому у нього більш приємний, знайомий та зрозумілий дизайн, ніж у футуристичного BMW.

Повний перехід на електрику навряд чи можливий до 2030 року, оскільки досить сильним залишається попит на авто великої дальності. Тож вибір у покупця має бути, «але з 2030 року піде інша гра» – сказав Шварценбауэр.

minie_2

Рада директорів дала зелене світло для електрифікації версії Mini Rocketman, це вже другий електромобіль.

Конкурент Smart з трьома дверима буде збудований у 2022 році як виключно електрична модель початкового рівня на нещодавно створеному спільному підприємстві BMW та Great Wall Motors у Китаї.

Електричний Mini Cooper SE будуть виробляти на Оксфордскому заводі разом з паливними версіями.

Схожі записи