Renault збільшує свій вплив на китайському електромобільному ринку

renaultchina_0

Renault офіційно стала головним акціонером JMEV, фірми з виробництва електричних авто китайського виробника JMCG (Jiangling Motors Corporation Group). З придбанням та спільним підприємством Renault має намір розширити свій вплив на китайському ринку авто з електротяглом.

В грудні минулого року Renault Group зробила заяву про створення спільного підприємства та придбанні в JMEV досить значної частки. Зараз Renault збільшить свій акціонерний капітал на мільярд юанів (це близько 128500 євро) та стане основним акціонером JMEV з часткою у 50%.

«Китай є особливим ринком для Renault Group. Це партнерство в області електромобілів з JMCG підтримує наш план зростання в Китаї та наші можливості в сфері електромобілів. Будучи лідером та піонером на європейському ринку електричних авто на протязі десяти років, ми будемо спиратися на наш досвід в розробці електромобілів, виробництва, продажів та послуг» – наголосив голова правління Renault в Китаї Франсуа Прово.

Ще зовсім недавно європейські компанії не мали права мати 50% та вище у спільних підприємствах з місцевими компаніями в Китаї. Наразі китайський уряд відкрив шлях для франко-японської групи «використовувати свій досвід у розробці, дослідженнях, виробництві та обслуговуванні електрокарів».

JMEV заснована у 2015 році та є дочірньою компанією JMCG. Після створення JMEV швидко отримала сертифікат на виробництво електричних пасажирських транспортних засобів та швидко просунулася уперед в нарощуванні своїх дослідницьких можливостей, ланцюжка постачання, виробничих потужностей та розгортання на ринку, формуючи екосистему операцій з повним ланцюжком створення, виробництва, поставок та продажів. Компанія стала відомим гравцем на ринку електрокарів Китаю, якою керує молода та енергійна команда.

Схожі записи