На Tesla Model 3 – 16% ємності акумуляторів світу

teslacapas_0

У травні 2019 року на Tesla Model 3 припадало шістнадцять відсотків ємності акумуляторів електрокарів з усього світу.

На протязі досить значного періоду Tesla на світовому ринку є безперечним лідером, якщо мати на увазі електричні авто з великим запасом ходу. Цей автовиробник намагався змінити сприйняття власне авто, виробляючи лише найкращі з можливих автомобілів, та одним з чинників цієї політики стало гасло, що запас ходу електромобіля не може бути менше за триста кілометрів.

Для цього Tesla використовує набагато більшу ємність акумуляторів, ніж її конкуренти, тож за останні роки компанія стала найбільшим споживачем літій-іонних акумуляторів в світі.

У звіті дослідницької групи Adamas Intelligence, доповідається, що лише модель Tesla Model 3 займала 16% ємності батарей всього автомобільного світу у травні 2019 року.

Наступна модель у низці активних споживачів ємності – BYD Yuan, яка займає чотири відсотки світової місткості. Наступною є Nissan Leaf з трьома відсотками.

Якщо разом рахувати Model X, Model S та Model 3, то Tesla забирає 22% світового океану електричної місткості.

Дослідники Adamas Intelligence відзначають, що з січня по травень 2018 року лише місяць був у Tesla такий, що було використано більше однієї Гігаватгодини акумуляторів, а вже за той же період 2019 року таких місяців було три.

Результати досліджень свідчать, що з січня по травень 2019 року Tesla використала більш, як сім Гігатгодин акумуляторів електромобілів, тож очікується, що в цьому році їм знадобиться більше двадцяти Гігаватгодин.

Для своїх електричних авто Tesla ексклюзивно отримує акумулятори від Panasonic – з них більшість виробляють в Неваді на Gigafactory 1 Tesla.

Схожі записи