Seat 600 у ролі електромобіля

seat600e_0

Seat 600 силами студентів Інтернаціональної школи Сан Патрісіо у Мадриді був перетворений у електромобіль.

Таке неочікуване перетворювання бензинового культового авто Seat 600 у електрокар було здійснено за п’ятдесят годин. Саме такий термін знадобився дванадцяти студентам відділення промислових технологій, які виконували завдання Мануеля Амора – викладача школи Сан Патрісіо. Основною проблемою студентів було знайти деталі та винайти метод приєднання електромотору до коробки передач.

seat600e_1

Результатом реалізації проекту Electric 600 став електричний автомобіль, який має зовнішність культового Seat 600 але з революційним інтер’єром. В салоні ретро-авто встановлений сенсорний дисплей та автоматична система керування освітленням. Частину елементів для машини студентам довелося зробити власноруч з вторинної сировини, наприклад, деякі деталі мотору. На даху була встановлена сонячна панель

Seat 600 випускали з 1967 по 1973 рік по ліцензії компанії FIAT. На другий рік виробництва популярність авто настільки зросла, що виробник вимушений був збільшити випуск у шість разів. Всього на протязі виробництва було реалізовано 800000 машин.

seat600e_2

Цей автомобіль «зробив Іспанію автомобільною державою» і в 2017 році відзначалось шестидесятиріччя цієї знаменної події. З цього приводу на авто шоу у Барселоні був репрезентований відтворений кабріолет, який простояв у гаражі останні чверть сторіччя.

Схожі записи