Стартап Protean Electric продали компанії NEVS

nevs_prel_0

Спадкоємиця SAAB, компанія NEVS, зробила заяву про придбання британського стартапу, спеціалізацією якого є розробка колісних приводів Protean Electric. Пояснюють, що це зроблено для заощадження на патентах для електромобілів.

В NEVS планують використовувати електроповідню ProteanDrive у своїх майбутніх електромобілях.

В NEVS підкреслили, що британський розробник допоможе NEVS в розширенні кількості електричних автомобілів, адже Protean Electric має більш, як 160 патентів по всіх континентах у царині електромоторів.

За словами генерального директора NEVS Стефана Тилка, він впевнений, що це придбання буде корисним як NEVS, так і Protean Electric.

nevs_prel_1

«Ця захоплювальна нова угода дозволить Protean Electric реалізувати свій глобальний потенціал та зробити це швидше» – так коментував угоду генеральний директор Protean К.Ю. Чан.

Згідно з угодою, Protean залишається незалежним підприємством, яке буде в стані займатися власними розробками. Але формально компанії будуть об’єднані у «дочку» NEVS – Virtue Surge.

Про суму угоди доки що немає ніякої інформації. Але можна твердо заявити, що вона є чималою, адже в тому році ринок повноповідних моторів був оцінений у 322 мільйони доларів. При цьому очікують, що до 2025 року він збільшиться до 2641 мільйони доларів.

Схожі записи