Нова операційна система для електричних Volkswagen

vw_os_0

Потренувавшись на «дизельгейті» компанія Volkswagen готує нову операційну систему для електромобілів.

У 2025 році Volkswagen інвестує три з половиною мільярди євро (це чотири мільярди доларів) в створення цифрового бізнесу та продукції, у тому числі й хмарної платформи для зв’язку автомобілів та клієнтів та надання послуг каршерингу.

Компанія вже працює над створенням нової операційної системи, що буде називатися vw.OS, яку з 2020 року почнуть використовувати в електромобілях марки Volkswagen.

У електричних автомобілів буде зовсім нова електронна архітектура, завданням якої є спрощення функції автономного водіння – таке повідомляє Reuters.

Нова операційна система буде обробляти дані з сенсорів автомобіля, внаслідок чого дані, які зібрав паркувальний сенсор, можна буде пов’язати з рульовим керуванням, гальмами та картами високої чіткості, тож автомобіль зможе самостійно паркуватися, як тільки камера, яка знаходиться у ньому, визначить вільне паркомісце.

Фахівці Volkswagen також повідомили, що у середині 2019 року в Берліні запускається кашеринговий сервіс We Share, автопарк якого буде нараховувати дві тисячі автомобілів. В майбутньому We Share зайде й на інші ключові європейські ринки компанії та в низку міст Сполучених Штатів та Канади.

Схожі записи