Lightyear: ціна двох Tesla

lightyear0

Компанія Lightyear з Нідерландів офіційно представила свій автомобіль на сонячних батареях Lightyear One. Виробництво цієї моделі розпочнеться у 2021 році, коштувати він буде 149000 євро. Як то кажуть «В магазинах є, але ціни кусаються». В Lightyear підкреслили, що автомобіль зможе проїхати 725 кілометрів на одному заряді.

Покищо невідомо якою батареєю оснащуватимуть Lightyear One, але точно відомо, що ємність її буде невелика.

«Головна ідея та мета цього авто – йти туди, де електромобілі досягають своїх меж – таку заяву зробив Лекс Хофслут, генеральний директор та співзасновник Lightyear. – Досліди виявили, що запас ходу та недостатня зарядна спроможність і далі є найбільшими проблемами електричної мобільності».

Тому дах та капот сонячного автомобіля зроблені з сонячних же елементів з безпечного скла, яке може витримати вагу дорослого чоловіка.

lightyear1

Згідно з інформацією, яка обнародувана на офіційному сайті Lightyear, сонячні елементи можуть дати запас ходу до 33 кілометри на день влітку та сім кілометрів взимку.

Заряджати електромобіль можна буде на станції швидкої зарядки або від звичайної розетки. Оскільки батарея невелика, очікують, що вона зможе зарядити до чотирьохсот кілометрів за добу при звичайній розетці у 230 Вольт.

З нуля до сотки Lightyear One в стані розігнатися за десять секунд.

lightyear2

Згідно з деякими даними, компанія Lightyear вже продала перші сто авто по зниженій вартості у 119000 євро.

«Оскільки нові технології мають високу вартість, маємо починати з ексклюзивного ринку. – це слова Хофслута. – Наступні моделі, які ми плануємо розробляти, будуть мати значно нижчу ціну».

lightyear3

Слід нагадати, що компанія Lightyear була заснована у 2016 році випускниками Solar Team Eindhoven, яка вигравала Bridgestone World Solar Challenge у 2013, 2015 и 2017 роках.

Як відомо, компанія Sono Motors отримала десять тисяч попередньо сплачених бронювань на свій електромобіль на сонячних батареях.

Схожі записи