Seat Mii Electric – електрокар за «копійки»

_seat0

Іспанська автовиробник-гігант Seat своїм анонсом міського компактного електрокару Mii Electric мабуть таки все ж увірвався на електричний авторинок електромобілів. Це зовсім не спорткар типу Tesla, який коштує за $ 40000.

Електромотор на Seat Mii Electric має потужність 83 к. с. (61 кВт), та 212 Нм крутного моменту, завдяки чому до п’ятдесяти кілометрів на годину електрокар розганяється за 3,9 секунди. Його максимальна швидкість становить 130 км/год, тобто для міського автомобіля цього вистачить з головою. Але, враховуючи його габарити по наших шляхах-стежинах кататися за його кермом не дуже приємно.

Mii Electric матиме акумулятор у 36,8 квт, це дасть десь двісті шістдесят кілометрів запаса ходу, згідно з тестом WLTP. Заряджання батареї до 80% ємності продовжується чотири години в при AC 7,2 кВт або годину – коли маємо DC 40 кВт. Це просто чудові показники, хоча користувачам, мабуть, бажалося б мати більш місткий акумулятор.

У межах власного шляхового шоу «SEAT on Tour», цей іспанський бренд репрезентує електромобіль Mii Electric. Прем’єра электрокара відбудеться в Осло, це місто вважається справжньою столицею електромобілів у Європі.

_seat1

Электромобиль SEAT Mii Electric

Представники SEAT повідомляють, що модель Mii Electric з’явиться на ринку до кінця цього року. Досі немає інформації про ціни але сам SEAT, який належить Volkswagen’у, запевняє, що цей електрокар буде одним з самих найдоступніших.

Попередні замовлення на модель Mii Electric можна починати вже у вересні, і сам SEAT Mii Electric, ,буде, щоправда лише на європейських ринках, вже доступним.

_seat2

Інтер’єр SEAT Mii Electric

Mii Electric пропонується SEAT’ом, як перший електрокар цієї фірми, хоча в березні цей бренд демонстрував концепт хетчбека el-Born, з тим, що модель готується до виробництва у 2020 році. Здається, Mii Electric, буде просто першим електромобілем, який зможе придбати звичайний споживач.

Схожі записи