Tesla S

teslas0

Лише електромобілі Tesla Model S, які були продані до 22.01.2017 року будуть користуватися по-життєвим швидким необмеженим заряджанням на пунктах Tesla Superchargers. Якщо машина придбана після цієї дати, господар отримує 400кВт.год безкоштовного швидкого заряджання на рік. Якщо цей ліміт перевищено, треба буде сплатити вартість електрики, спожитої під час швидкого заряджання.

teslas1

Концепт Tesla Model S на Франкфуртському автосалоні

Характеристики Tesla Model S

Базова модель Tesla S має рідинне охолодження мотору перемінного струму, що розвиває потужність до 362 к.с. Запас ходу Li-ion акумулятора – 426 км.

teslas1_1

Різні рознімачі для заряджання: зліва всесвітній (європейський), справа – північноамериканський

Tesla Model S P85 в стані проїхати до 380 кілометрів при температурі повітря біля нуля з середніми витратами енергії ~0,2 кВт.год, але при швидкості біля 80 км/год. Якщо швидше або інтенсивніше (у місті) – витрати енергії зростають майже вдвічі, звичайно і запас ходу при цьому зменшується. При -20°С у повітрі запас ходу Tesla Model S P85 становить приблизно 180 км, а при -26°С – 160 км.

teslas2

Оновлена Tesla Model S

Ціни на Tesla Model S в Штатах починались у 2017 році з $70000 та доходили до $140000. Найдорожчим варіантом була модель Tesla Model S P100D, що мала запас ходу у 507 кілометрів, а до сотні розганялася за 2,7 секунди.

Безпека Tesla Model S

Після відомої пожежі 2013 року, коли був зруйнований один з 16 блоків батареї та зайнялося полум’я, під днищем встановлюють порожнистий алюмінієвий брус спеціальної форми, титанову плиту та щит зі штампованого алюмінію для відхилення, зміни напряму пересування речей, які можуть зустрітися на дорожньому полотні, а також для пом’якшення удару.

teslas3

Вигляд зсередини та платформа Tesla Model S

Загальновизнано, що Tesla Model S є одним з найбільш безпечних транспортних засобів на ринку, який отримав п’ять зірок згідно з результатами випробувань, як за версією NHTSA, так і Euro NCAP.

Схожі записи