Audi додала кроссоверу Q5 заряджувану гібридну силову установку

audi0

Audi безупинно йде до свого майбутнього, яке вбачається повністю електричним. Але на цьому шляху додає електричні силові установки до звичайних моделей з моторами внутрішнього згоряння.

_audi1

Audi Q5 55 TFSI E Quattro

Компанія з Німеччини збагатила друге покоління кроссовера Audi Q5 гібридною заряджуваною силовою установкою, яка складається з дволітрового бензинового мотору та електромотору з комбінованою потужністю у 367 кінських сил. Крутильний момент може бути розвинений до п’ятисот Ньютонометрів.

Двигун внутрішнього згоряння моделі Q5 55 TFSI E Quattro може розвити 248 коней та 370 Нм. Інтегрований у семиступінчасту автоматичну коробку передач S Tronic разом з розділовою муфтою електромотор, розвиває максимальну потужність 141 кінську силу та 350 Нм. Дякуючи таким показникам, кроссовер досягає швидкості у 100 км на годину за 5,3 секунди, маючи при тому максимальну швидкість у 239 км/год.

Потужність Li-ion батареї – 14,1 кВт, вона розміщується під підлогою багажного відсіку. Вона заряджається всього за дві з половиною години зарядним пристроєм на 400 В, а від звичайної домашньої розетки за шість годин. Чисто на електротязі позашляховик може проїхати сорок кілометрів при максимальній швидкості 135 км/год.

Ще водій може обрати один з трьох режимів водіння: гібридний, електричний або заряджання батареї, який дозволяє використовувати позашляховику Audi Q5 55 TFSI E Quattro як мотор внутрішнього згоряння разом з електромотором, так і обидві силові установки окремо.

Схожі записи