Перший електромобіль Volvo з’явиться вже в 2019 році

pershii_elektromobil_volvo

Трохи більше року тому Volvo оголосила про свої плани зі створення цілої лінійки електромобілів, які до середини наступного десятиліття повинні складати 50% від загального обсягу продажів автовиробника.

Схоже, що першою такою моделлю компанії стане позашляховик XC40, який Volvo обіцяє електрифікувати до кінця цього року, а з 2020-го автомобіль піде у виробництво.

Хоча Volvo не повідомляє ніяких технічних деталей, вихід повністю електричного XC40 запланований до виходу спорідненої моделі Polestar 2, яка повинна кинути виклик Tesla Model 3. Причому обидва варіанти побудовані на одній і тій же платформі CMA, яку також використовує Lynk & Co – новий бренд Geely , що є материнською компанією Volvo.

Цікаво, що позашляховик XC40 буде електрифіковано трохи пізніше в цьому році за допомогою гібридної силової установки, що поєднує в собі 1,5-літровий бензиновий силовий агрегат, електромотор, літій-іонну батарею на 9,7 кВт і 7-швидкісною автомат.

Силова установка буде видавати загальну потужність в 262 к.с. і 425 Нм крутного моменту, розганяючи позашляховик до 100 км / год за 7,3 секунди і максимальності швидкості в 205 км / год. На одній електротязі XC40 Hybrid зможе проїхати до 55 кілометрів.

Схожі записи