Honda розробляє революційні акумулятори для електричних автомобілів

ftorid-ionni_akumulyatori_vid_honda

Компанія Honda заявила про свою роботу над новим типом акумуляторних батарей для електричних автомобілів, які можуть замінити літій-іонні, володіючи при цьому меншою вагою і в 10 разів більшою ємністю.

На даний момент обмеження літій-іонних батарей вже добре відомі автовиробникам, ряд яких вивчає альтернативні можливості, пов’язані з літій-повітряними технологіями. Але Honda вирішив вибрати інший підхід.

Так, японська компанія спільно з вченими з Каліфорнійського технологічного інституту і Лабораторією реактивного руху NASA розробляють новий хімічний склад акумулятор на основі фторид-Іонія, який дозволить істотно поліпшити можливість батарей.

. . .

За словами одного зі співробітників Honda, фторид-іонні акумулятори пропонують в 10 разів вищу щільність, ніж існуючі літій-іонні, і до того ж вони значно легші, що може дозволити збільшити дальність пробігу електромобілів на одній зарядці.

Крім того, фторид-іонні батареї безпечніші, оскільки не мають проблем з перегрівом як літій-іонні, і більш екологічні. Але у них також є свої недоліки – вони можуть повноцінно працювати лише при температурі вище 150 градусів за Цельсієм.

На даний момент компанія лише веде розробку, але вже заявила, що дослідникам вдалося знайти спосіб створити фторид-іонний елемент, здатний працювати при кімнатній температурі.

Залишається чекати і дивитися, чи призведе ця революція в батареях до масового виробництва, адже потрібно не просто створити щось цікаве і нове, а ще й зробити так, щоб технологія змогла бути масовою.

Схожі записи