Tesla Model 3 і кросовер Model Y стануть “китайцями”?

model_3_i_krosovera_model_y

Новий завод Tesla, який компанія збирається будувати в Китаї, буде призначений для випуску двох найдоступніших моделей компанії – Model 3 і кросовера Model Y, повідомляє уряд Шанхая, де і буде розташований завод.

Згідно з останніми оцінками, завод в східній частині Китаю буде здатний випускати до 250 тисяч автомобілів на рік, і спочатку буде зосереджений на моделях початкового рівня.

Однією з причин такого рішення могла стати низька заробітна плата, яку отримують китайські робітники, що дозволить Tesla мінімізувати витрати при виробництві двох найбільш доступних електромобілів.

Крім того, будівництво заводу в Китаї допоможе Tesla уникнути тарифів на ввезення автомобілів в цю країну, а саме китайський ринок прогнозується як один з найбільш перспективних для електричного автотранспорту в найближчому майбутньому.

Model 3 вже є найпопулярнішою і затребуваною у Tesla, тоді як над Model Y компанія ще продовжує роботу. Кросовер буде мати ту ж платформу, що і Model 3, і цілком ймовірно буде знаходитися в тій же ціновій категорії.

Повідомляється, що прем’єра Model Y відбудеться в березні 2019 року, а її виробництво стартує на початку 2020 року.

Схожі записи