Volvo відмовиться від натуральної шкіри у салонах електромобілів

Компанія Volvo вирішила повністю відмовитися від використання натуральної шкіри – але поки що тільки в інтер’єрах електромобілів.

Бажання якнайшвидше перейти на матеріали вторинної переробки пояснюється і морально-етичними принципами, і прагненням знизити вуглецевий слід. Адже сьогодні на тваринництво припадає 14 відсотків викидів парникових газів, а розширення пасовищ є загрозою для лісів і призводить до втрати біорізноманіття.

За планом, до 2025 року у нових Volvo буде 25 відсотків матеріалів, що складаються з переробленої та біологічної сировини. Процес переходу до економіки замкнутого циклу завершиться до 2040 року. За десять років до цього всі автомобілі марки перейдуть на електрику, і в них, зрозуміло, не буде натуральної шкіри.

Як альтернатива запропонують оббивку з етично виробленої суміші вовни і матеріали на основі органічної сировини. Один з них називається Nordico, і розроблений самою Volvo. Це суміш із синтетичного текстилю, отриманого шляхом переробки пластикових пляшок; біоматеріалів із екологічно чистих лісів Швеції та Фінляндії; а також коркового дерева – відходів виноробства. Нордіко з’явиться у машинах Volvo найближчими роками.

Схожі записи