Xpeng – китайський конкурент Tesla Model Х

Китайська автомобільна компанія Xpeng отримала необхідне фінансування для того, щоб почати розробку і навіть серійне виробництво невеликої партії повністю електричних кросоверів Xpeng G3, які як очікуються зможуть скласти гідну конкуренцію американському Tesla Model X. Багато хто вважає, що у цього китайського автовиробника може все вийде.

konkurentteslamodelh

Відзначимо, що компанія Xpeng отримала 350 мільйонів доларів інвестицій. Примітно, що в досить довгий список інвесторів входить компанія iPhone, Foxconn, а також гігант Alibaba. В цілому, представники китайського Xpeng повідомляють про те, що компанія отримала приблизно 800 мільйонів доларів у вигляді фінансування.

Показ першого повністю електричного кросовера Xpeng G3 проходив в рамках січневої виставки споживчої електроніки Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі. Будучи суперником Tesla Model X, Xpeng G3 має привабливий дизайн. Представники автовиробника стверджують, що тестування електромобіля почалися ще в 2016-му році.

Xpeng планує спочатку запропонувати свій кросовер в Китаї – трапиться це має вже до кінця цього року. Орієнтовна початкова ціна на електромобіль буде починатися з позначки в 40 000 доларів. Це майже в три рази менше ціни на Tesla Model X.

Багато особливості китайського Xpeng G3 поки що залишаються непідтвердженими, але повідомляється, що електричний двигун може розвивати максимальні 190 к.с., а на повністю заряджених акумуляторних батареях автомобіль зможе подолати відстань в 300 км. Відомо, що новинка буде вироблятися на заводі китайської автомобільної компанії Haima.

Схожі записи