NextEV презентував електричний суперавтомобіль NIO EP9

nio-ep9-nextev

Китайський електромобільний стартап NextEV нарешті показав свій повністю електричний суперавтомобіль NIO EP9, якого всі так довго очікували, і який виявився вартий того. Подія відбулася 21 листопада в галереї Саатчі (Saatchi Gallery) в Лондоні, на якій компанія NextEV представила свій бренд NIO та презентувала автомобіль, який, за її словами, є найшвидшим електромобілем в світі після побиття рекордів на трасах Нюрбургрингу (Nürburgring) та Поль Рікар (Circuit Paul Ricard) у Франції.

Електросуперавтомобіль NIO EP9 оснастили чотирма високопродуктивними моторами, на кожен з яких припадає окрема коробка передач. Їх сумарна потужність складає 1 мегават, що еквівалентно 1360 кінським силам. NIO EP9 розганяється з 0 до 96,6 км/год за 2,7 секунди, а з 0 до 200 км/год за 7,1 секунди і може розвинути максимальну швидкість 313 км/год. Електромобіль укомплектований двома літій-іонними батареями, які можна зарядити за 45 хвилин або повністю замінити за 8. Вони встановлені з боків платформи і забезпечують дальність ходу в 427 кілометрів.

nextev-nio-ep9-6

Китайський автомобіль отримав цілісний карбоновий кузов. Його елементи зі збільшеною структурною міцністю і аеродинамічною ефективністю дозволяють витримувати 2,53 G поперечних навантажень і 3,3 G поздовжніх. За словами виробника, на швидкості 240 км/год EP9 здатний створювати вдвічі більшу притискну силу (24 000 ньютонів), ніж боліди Формули 1.

nextev-nio-ep9-5

Суперавтомобіль розроблений у співпраці з фахівцями власної команди NextEV в Формулі-Е. Незважаючи на те, що це повністю дорожній автомобіль, купе побудовано відповідно до вимог з безпеки гоночної категорії FIA LMP1. Вражає новий рекорд, який EP9 поставив на початку жовтня на гоночній трасі Нюрбургринг Нордшляйфе (Nürburgring Nordschliefe). «Зелене Пекло» довжиною 20,832 км він подолав за 7 хвилин і 5,12 секунди. Місяцем пізніше суперавтомобіль знову перевершив найвдаліший показник серед електричних автомобілів і справився з трасою французького автодрому Поль Рікар за 1 хвилину і 52,78 секунди.

nextev-nio-ep9-2

Цікавим моментом є те, що транспортний засіб буде оснащений за останнім словом “технології автономного водіння”. Компанія, мабуть, розробила сенсори і системи управління таким чином, щоб вони бути здатні до автономного водіння. Як тільки технології автопілоту дістануть схвалення регулюючих органів, то компанія впровадить таку функцію.

nextev-nio-ep9-4

Повідомляється, що електромобіль NextEV Nio EP9 буде випущений обмеженим тиражом. Точна ціна ринкової моделі не називається, проте за словами виробника вартість гіперавтомобіля становитиме, не менше, ніж 1,2 млн. доларів США.

nextev-nio-ep9-3

NIO EP9 – це лише перший автомобіль, який буде продаватися під цим брендом. Компанія NextEV прагне створити те, що вона називає “автомобільна компанія майбутнього”.

nextev-nio-ep9-8
nextev-nio-ep9-9

Схожі записи