Електрокросовер Nanoflowcell Quantino став серійним

nanoflowcell_quantino

Компанія із Ліхтенштейну з nanoFLOWCELL приїхала на Женевський автосалон 2016 року з електричним кросовером Nanoflowcell Quantino.

Ця модель демонструвалася В Женеві-2015 у вигляді концепції, але тепер електромобіль практично повністю готовий до запуску в серійне виробництво. Компанія вже сертифікувала Quantino для використання на дорогах загального користування Європи.

Таким чином, автомобіль став першим схваленим в Європі транспортним засобом, що використовують силову установку з низьким рівнем напруги. Модель оснащена чотирма електромоторами потужністю 34 кінських сил кожен, блоком елементів nanoFlowcell (гібрид електрохімічних акумуляторних осередків і паливних комірок) і паливними баками з позитивно і негативно зарядженою іонної рідиною.

nanoflowcell_quantino_2

Електроліти циркулюють через дві окремі комірки, в результаті чого відбувається процес «холодного горіння». Окисні і відновні процеси виробляють електрику для живлення електродвигунів.

Розробники повідомляють, що Nanoflowcell Quantino здатний проїхати без дозаправки до 1000 кілометрів або 14 годин без зупинки. З місця до ста кілометрів на годину автомобіль розганяється за 5 секунд і розвиває максимальні 200 кілометрів на годину.

Батареї nanoFlowcell працюють в 20 разів довше традиційних свинцево-кислотних акумуляторів і в 5 разів далі літій-іонних. При цьому рідина, якою заправлений Quantino, не токсична і не вогненебезпечна.

nanoflowcell_quantino_1

Компанія повідомляє, що Quantino як ніколи близький до серійного виробництва, але рішення про його випуск на ринок поки не прийнято.

Схожі записи