Audi зосереджує сили на електромобілях

audi

Інформаційне агентство Automotive News опублікувало план розвитку Audi на найближчі 10 років. Компанія зосередиться на електромобілях і стане головним європейським конкурентом Tesla. Принаймні, вони мають такі амбіції.

За планами виробника, до 2025 року кожна четверта Audi буде мати електромотор. Правда Audi трохи хитрує, адже мова йде не тільки про повністю електричні машини, але і plug-in гібриди а-ля Chevrolet Volt. Plug-in гібриди швидше купують, а урядові знижки в Німеччині на них майже такі ж, як і на електромобілі.

Останньою новинкою, яку представили в Інгольштадті, є сімейство Audi A3/S3/RS3, яке отримала стилістику А4 і віртуальний кокпіт. Машина вже надійшла в продаж. Восени в Європі почнуть реалізацію позашляхової версії Audi A4 Allroad нового покоління. Нові Audi A5 і S5 з’являться в шоу-румах на початку наступного року. Мегапопулярний А5 Sportback змінить покоління на кілька місяців пізніше.

Першим масовим електромобілем стане кросовер Audi Q6, який, за попередніми даними, навіть не отримає бензинової версії. Знову ж таки, “масовим” порівняно з Tesla Model S i X, відповідно до їх цінової категорії.

Схожі записи