Викуп компанії “Tesla” автоконцерном “Volkswagen”: міф чи достовірна інформація?

Вже кілька тижнів в ЗМІ пишуть про те, що автоконцерн “Volkswagen” хоче придбати компанію “Tesla”. Давайте ж з’ясуємо, звідки взялися ці чутки, наскільки вони правдиві та яка ймовірність того, що Ілон Маск продасть свій проект.

З чого все почалося

В серпні економічний журнал “Manager Magazin” стверджував, що Фердинанд Порше (співвласник бренду “Volkswagen” та внук його засновника) бажає викупити “Tesla”. Також в статті видання була наступна інформація:

  • “Volkswagen” цікавить як повне поглинення, так і викуп значної долі пакету акцій “Tesla”;
  • проти угоди з Ілоном Маском виступають акціонери із сімейств Порше та Пієх (ключеві власники бренду “Фольксваген”);
  • керівництво “Volkswagen” вважає, що вартість “Tesla” завищена (на сьогоднішній день вона складає близько 30 млрд доларів);
  • “Фольксваген” цікавлять технології виробництва батарей та програмне забезпечення, створені в компанії Ілона Маска.

Журнал “Manager Magazin” отримав цю інформацію у топ-менеджера німецького автоконцерну, що забажав зберегти анонімність. Пізніше Вольфганг Порше (один з ключових власників “Volkswagen”) публічно допустив можливість викупу компанії “Tesla”.

tesla-volks

Як зреагував Ілон Маск?

Наразі засновник бренду “Tesla” ніяк не прокоментував чутки про поглинення компанії. Однак більшість експертів вважає, що вірогідність такої угоди дуже низька. Нам ж залишається лише стежити за подальшими подіями…

Схожі записи