«Суперелектромобіль» Detroit Electric в Україні

img_20170407_153916

В межах виставки електромобілів «Plug-In Ukraine» у Києві нам представили новий електромобіль під назвою Detroit Electric модель SP-01. Електромобіль розроблений однойменною компанією із Англії.

Характеристики, якщо вірити офіційним представникам, достатні аби вразити українського клієнта. Максимальний запас ходу електромобіля (вочевидь при хороших погодних умовах) – 300 кілометрів. Максимальна швидкість електромобіля – 250 км/год. Коробка передач автоматична, кузов карбоновий.

Андрій Сітарчук, менеджер із продажів Carpoint-tou, офіційного партнера Detroit Electric розташованого у Львові, назвав характеристики електромобіля спортивними. Вартість такої моделі, правду кажучи, буде не надто оптимістичною: близько 180 тисяч доларів.

img_20170407_160439

Електромобіль заряджатиметься від розеток перемінного струму та від зарядних станцій. Також батарею електромобіля можна буде підключати до мережі або іншого електромобіля, аби підзарядити останнього.

Поки-що електромобіль знаходиться на стадії пре-продакшену, тобто створено всього п’ять екземплярів, два із котрих знаходяться у Норвегії. Проте нас запевнили, що електромобіль офіційно продаватиметься в Україні і буде доставлений у різних кольорах, окрім основного, помаранчевого, також в червоних, синіх та білих кольорах. Всього планується випустити рівно 999 електромобілів. Напевне, невелику кількість мала б компенсувати ціна електромобіля та його клас.

Схожі записи