Новий електричний концепт-автомобіль Lynk & Co

lynk-and-co-electrychnyj

У Берліні пройшла презентація нової автомобільної марки Lynk&Co, створеної китайською Geely Auto Group, якій належить нині шведська Volvo. Тому китайський електромобіль Lynk&Co створили спільно фахівці Geely та Volvo. Як і кросовер Lynk&Co 01, він використовує розроблену шведами платформу СМА.

Платформа CMA – це модульна архітектура з поперечним розташуванням силового агрегату, турбомотори з трьома циліндрами, «робот» з двома зчепленнями і пристикованим електродвигуном, літій-іонна батарея, задня багаторичажка, а також можливість застосовувати традиційні силові агрегати і механічний повний привід.

Електромобіль Lynk&Co відрізняється стрімким дизайном з короткими звісами кузова, а всі четверо його дверей піднімаються вгору. Як передня, так і задня оптика – світлодіодна, а дах – повністю прозорий.

Центральні стійки даху в седана відсутні, що полегшує доступ у салон. Всередині встановлено чотири окремих сидіння. У Lynk&Co віртуальна панель приладів і великий сенсорний дисплей на центральній консолі.

lynk-and-co-electrychnyj_1

Характеристики седана не оголошено, але відомо, що його електромотор незабаром з’явиться на серійній моделі Lynk&Co.

Випускати автомобілі Lynk&Co почнуть в Китаї, але завод поки що ще не обраний, а виробництво стартує тільки в кінці 2017 року. Насамперед продаж запустять в Китаї, потім – в Америці і Європі.

Концептуальний седан Lynk&Co не стане серійним, але визначить розвиток дизайну нової марки. Окремі його деталі використають у майбутній чотиридверній моделі.

Схожі записи