Nissan продасть електромобільний акумулятор AESC за 1 млрд

batareja_nissan_1

На сьогоднішній день Automotive Electric Supply Corporation – спільне підприємство Nissan та японського електронного гіганта NEC. Саме NEC постачали літієво-іонні елементи для кожного електромобіля Nissan Leaf, кількість котрих за шість років продажів наближається вже до 300 000 електромобілів.

Тепер, як повідомляється, китайська фірма веде переговори про ви купівлю AESC, хоча угода ще не завершена. Ця новина прийшла до нас через звіт в Bloomberg минулого тижня, в якому говориться, що GSR Capital, китайська приватна акціонерна компанія, яка підтримується урядом провінції Хубей, може взяти під контроль акумуляторний блок приблизно за 1 мільярд доларів.

У доповіді наголошується, що угода ще не остаточна і що китайські придбання японських промислових підприємств досить рідкісні. Проте китайський уряд сьогодні підтримує електромобілі, тож і ринок електричних авто у Китаї чималий, і збільшується досі. Справа у тому, що велика кількість електромобілів, що продаються у Китаї, та їх компоненти в значній мірі повинні бути побудовані в самому ж Китаї. З оглядом на це, купівля прав на таку важливу розробку виглядає для китайських підприємців дуже привабливою.

batareja_nissan_3

Тим часом, голова Renault Nissan Alliance Карлос Держ заявив, що протягом декількох років альянс (який тепер включає в себе також Mitsubishi) хоче недорогі комплектуючі відповідної якості – і не піклується про те, хто їх робить.

У той час як кожен електромобіль Nissan використовував AESC-акумулятори, його французький партнер Renault використовував акумулятори від LG Chem в деяких своїх моделях електромобілів.

Схожі записи