Концепт Volkswagen I.D. – прообраз серійного електромобіля

volkswagen-meb-electromobil-1

Концептуальний хетчбек I.D. розміром з VW Golf є першим компактним автомобілем Volkswagen на електромобільній платформі Modular Electric Drive Kit (MEB).

Крім цього, він є першим «Фольксвагеном» з характерним дизайном майбутніх електроавтомобілів німецької марки.

volkswagen-meb-electromobil-2

У електромобіля Volkswagen I.D. немає навіть натяку на фальшрадіаторну решітку, передній і задній звіси короткі, центральні стійки кузова відсутні, а задні двері зсуваються назад. Ще прототип отримав панорамний дах і систему автономного керування, при активації якої рульове колесо забирається в передню панель. За словами керівників Volkswagen, при габаритних розмірах VW Golf новий I.D. всередині такий же просторий як VW Passat.

volkswagen-meb-electromobil-3

I.D. оснащений мотором потужністю 170 к.с. і має запас ходу від 400 до 600 кілометрів залежно від умов руху. Спрощений серійний електромобіль в стилі показаного в Парижі концепт-кара буде представлений в 2019 році і надійде в продаж в 2020 році паралельно зі звичайним «Гольфом». У Volkswagen розраховують, що хетчбек стане таким знаковим автомобілем для марки, якими є Golf і Beetle. Після компактної п’ятидверки з електроприводом в продаж надійдуть кросовери і мінівени на електротязі.

volkswagen-meb-electromobil-4

За планом компанії до 2025 року продажі електропривідних машин повинні сягнути одного мільйона екземплярів – близько 15% від всіх продажів. До того часу німці також очікують появу серійних автомобілів з повноцінним автопілотом.

Схожі записи