Формула Е представила електричний болід нового покоління

Організатори чемпіонату Formula E показали електричний болід нового покоління. Судячи з фотографій, болід отримав нову систему захисту, більш агресивні аеродинамічні елементи, включаючи задній дифузор і антикрила.

bolid1formula

Болід нової генерації укомплектований батареями McLaren Applied Technologies зі збільшеною майже в два рази ємністю – 54 кВт * год замість 28. Такий блок акумуляторів забезпечить запас ходу боліда на повну дистанцію гонки, позбавляючи пілотів від необхідності пересідати на інший болід в процесі гонки.

Раніше повідомлялося, що протягом кількох наступних років до чемпіонату електричних болідів приєднається ряд великих автовиробників. Серед них компанії Nissan, Mercedes-Benz і Porsche.

Особливістю нового електричного спорткара стала присутність системи захисту голови пілота, яка тепер буде обов’язковою вимогою для всіх гонок.

«Цей автомобіль втілює в собі майбутнє гонок. Коли ми починали створювати Формулу Е, наша мета полягала в тому, щоб зламати стереотипи і кинути виклик статус-кво – революціонізувати автоспорт. Машина нового покоління якраз і представляє цю революцію », – генеральний директор Formula E Алехандро Агаг.

Детальні характеристики нового електроболіда будуть розкриті під час його презентації на Женевському автосалоні 6 березня 2018 року.

Схожі записи