Faraday Future побили рекорд Tesla на Pike’s Peak

ff-91-climbing-pikes-peak-record-setting-2017

Нещодавно ми вже писали про участь електромобіля FF91 на перегонах Pike’s Peak. Що ж, тепер нам відомі результати. На минулих вихідних електромобіль FF91 від Faraday Future побили рекорд Tesla P90D більш ніж на 20 секунд, встановивши новий рекордний час – 11:25.

Pike’s Peak International Hill Climb – одна з найтриваліших гонок в світі, яка проводиться вже 95 разів з 1916 року. Це невблаганні перегони, коли автомобілі піднімаються на шлях довжиною 12,42 милі (20 км), який також включає майже вертикальну милю траси (4 720 футів / 1,440 м). До 2011 року траса була в значній мірі грунтова та проходила на грунтових або гравійних дорогах, тож не рідко автомобілі чи мотоцикли «влітають» в ліс або, що ще гірше, в кінцевому підсумку падають з гори. Гонку також зазвичай зупиняють під дощем, снігом, туманом або іншими несприятливими погодними умовами того типу, який ви зазвичай зустрічаєте на вершині гір (гонку в цьому році на вершині зустрів град).

Однією з безперервних проблем перегонів була їх висота. Оскільки гонка починається на висоті 9,390 футів (2,862 м) і закінчується на висоті 14,110 футів (4300 м), повітря дуже розріджене, що означає, що аеродинамічні модифікації (такі як крила) на автомобілях також не працюють, а двигуни внутрішнього згоряння не працюють У них стільки кисню, що вони втрачають багато енергії. В результаті виграшні автомобілі з газовим двигуном в минулому мали мати надзвичайно високі рейтинги потужності, щоб бути конкурентоспроможними, оскільки вони працюють неефективно на великій висоті.

Але електромобілям не потрібно спалювати кисень, тому вони працюють так же ефективно на висоті в 14,110 футів, як і на рівні моря. Таким чином, електромобілі показують на трасі Pike’s Peak встановлюють непоганий час.

На жаль у нас поки не має відео перегонів, лише короткі ролики представництва Faraday Future про розгін електромобіля та інше.

Два роки тому електромобіль вперше виграв гонку (Rhys Millen за кермом Drive eO PP03 – хоча він працював на половину потужності половинку перегонів через проблеми із технікою), а в 2013 році Lightning Motorcycles ‘LS -218 переміг найшвидшого Ducati обігнавши його більш ніж на 20 секунд.

Тому FF 91 прийшов на гонку, чекаючи гарного часу. У прес-релізі Faraday Future відзначається, що вони перевершили «постійний серійний рекорд EV більш ніж на 20 секунд». Звичайно, попередній рекорд був поставлений Tesla P90D, який пройшов трасу в минулому році, встановивши час 11:48. З якоїсь причини Faraday Future все ще, схоже, неохоче згадує Теслу, як і те, як вони називали Теслу «еталонним автомобілем».

Tesla P100D повинен був брати участь в гонці цього року, але коли настав час перегонів, електромобіль на трасу не з’явився. Швидше за все, P100D був би кращим, ніж P90D, але 20 секунд – це багато часу, навіть на 11-хвилинному колі. Тому час FF91 вражає. Слід також зазначити, що жоден автомобіль на перегонах не був спроектований як «дорожнє авто», тому особливо вражає, що електромобілі встановлюють такі вражаючі рекорди в перегонах, що не відповідають їхньому стилю.

Відео на тему:

Nissan Leaf 2018

Схожі записи