Елон Маск представив електровантажівку Tesla Semi Track та супершвидкісний спорткар

tesla0

Каліфорнійська компанія Tesla нарешті офіційно розсекретила свою першу електричну вантажівку з автопілотом – Tesla Semi.

Трансляція заходів велася на офіційному сайті компанії.

Директор компанії Елон Маск, виступаючи на презентації новинок, заявив, що створення електричної вантажної машини стало новим кроком у напрямку, який позбавить економіку від використання видобувного палива.

tesla3

За словами Маска, вантажівка Тесла сконструйована як куля. Авто може проїхати на одній зарядці 804,5 км при повному завантаженні і на максимально можливій швидкості.

Завдяки таким характеристикам, як стверджує Маск, водії зможуть дістатися до пункту призначення і повернути назад без зупинок на дозаправку, оскільки протяжність більшої кількості вантажних маршрутів становить 338 км. Усього автомобіль може буде завантажений на 36 тонн.

Також читайте: Прототип Tesla Semi має кращі характеристики, ніж очікував Елон Маск

Для того, щоб зарядити автомобіль, водієві доведеться зробити щонайменше півгодинну перерву у роботі та русі. Фура оснащена чотирма незалежними один від одного двигунами, які забезпечують роботу кожного з чотирьох коліс.

tesla1

Tesla Semi Track, стверджує Маск, зможе розігнатися до 96 км/год за 5 секунд руху без вантажу. При максимальній завантаженості, дозволеній на автомагістралях в США (36 тонн) машина досягне такої швидкості за 20 секунд.

Цікаво, що водійська кабіна розрахована на одну людину і розташована по центру. Праворуч та ліворуч від руля встановлені два сенсорні монітори з основними показниками – швидкість, рівень зарядки батарей та ін. На ці екрани також виводиться картинка з ситуацією на дорозі, по якій буде рухатися авто.

tesla2

На вантажівці встановлена остання напівавтономна система Tesla, яка дозволяє утримувати транспортний засіб у своїй ділянці, переходити на інші смуги та змінювати одну автостраду на іншу без втручання в процес управління людиною.

Як підрахував Маск, доставка вантажів на Tesla Semi Track буде коштувати $ 0,85 за милю (1,609 км), у той час як послуги дизельних вантажних машин коштують приблизно 1,51 $. Серійне виробництво електровантажівки почнеться у 2019 році.

Елон Маск заявив, що ресурс машини складе не менше мільйона кілометрів. У свою чергу, якщо спеціальні датчики в вантажівці зафіксують несправність, то вони сповістять про це власника через спеціальний фірмовий додаток. По суті, в новинку вбудована повноцінна телеметрія.

Вартість електрофури поки не розголошується.

Одразу після презентації вантажівки Ілон Маск також показав нову легкову модель Tesla Roadster. Це повнопривідний спортивний автомобіль із прозорою кришкою, що відкидається, здатен розігнатися до майже 100 км/г за 1,9 секунди.

. .

tesla4

На одній підзарядці спорткар зможе проїхати до 1 тис. км, максимальна швидкість – до 400 км/г. У машині поміститься чотири пасажира. Продажі Roadster компанія планує розпочати в 2020 році. Ціна базової моделі буде починатися від $ 200 тис.

Схожі записи