Електрокар Tesla Model 3 представлять на Женевському автосалоні

2468_tesla

За неофіційною інформацією американських ЗМІ, прототип електрокара Tesla Model 3 вже готовий до дебюту, а його закритий показ може відбутися в кінці поточного місяця. Детальна інформація про новий компактний електричний седан Tesla Model 3 тримається в секреті. Відомо, що компанія Tesla Motors планує нав’язати конкуренцію великій німецькій трійці (BMW 3-Series, Audi A4 і Mercedes C-Class), а також новому британському седану Jaguar XE.

Новий компактний електрокар Tesla Model 3 буде побудований на абсолютно новій платформі. Раніше передбачалося, що новинка поділить архітектуру зі старшою моделлю Model S. Однак використання алюмінію, з якого зроблено «візок» Model S, дороге у виробництві. Тому, в основі новинки буде лежати модифікована платформа, з великим застосуванням сталі. Це дозволить американській компанії випускати «економічно ефективний автомобіль».

Крім цього, вже зараз відомо, що новий компактний електричний седан Tesla Model 3 буде мати оригінальний дизайн. В одному з інтерв’ю Кріс Поррит, віце-президент компанії Tesla Motors, і Франц фон Хольхаузен, головний конструктор компанії, зазначали: «Ми стали більше експериментувати з розвитком нашого бренду. Наші автомобілі повинні мати деяку індивідуальність і відрізнятися один від одного».

За попередніми даними, на повній зарядці електричний седан Tesla Model 3 зможе проїжджати близько 480 км (310 миль). Орієнтовна ціна каліфорнійської новинки – 40 000 євро. Очікується, що новий електрокар зможе набирати першу сотню значно швидше «зарядженого» седана BMW M3, який «вистрілює» з 0 до 100 км/год за 4,1 секунди. Гарним прикладом можливостей електричних автомобілів компанія Tesla Motors продемонструвала на оновленій моделі Model S P85D, яка набирає першу сотню за 2,8 секунди.

tesla_1

Схожі записи